Hvordan er godt skitøj

Skiferien er et højdepunkt for rigtigt mange danskere, der hvert år drager til enten de klassiske skisportssteder i Østrig, Norge eller Italien – eller prøver nye steder i Tjekkiet og andre mindre kendte destinationer. Selv Sverige er med i kapløbet om danskernes lyst til at stå på ski. Men rejsen alene gør det ikke. Der skal det rigtige skitøj, skistøvler og andet udstyr til for at få det maksimale udbytte af skiferien.

[box] Eksempel på godt og billigt skitøj[/box]

Skiundertøj

Faktisk det vigtigste af alt dit skitøj! Det skal være tætsiddende og uden sømme, der kan genere. Bedste materiale er klart Merionould, der er meget fint og ikke kommer til at lugte.

Mellemlaget i dit skitøj

Mellemlaget er ofte en fleece af den ene eller anden slags. Her gælder, at en god kvalitet er altafgørende. Den må ikke være for tyk, da den så vil hæmme dine bevægelser.

Yderste lag skitøj

Her er de såkaldte skaljakker det absolut bedste valg for de fleste. Skaljakkens primære egenskab er at beskytte mod vejr og vind, den sekundære egenskab er at give åndbarhed, så du kan komme af med fugten fra dit sved. Skaljakken er ikke foret, og den bruges derfor aldrig alene men altid sammen med et godt mellemlag.

Generelt er det en god ide at rådføre sig med fagkundskaben, så dit skitøj er med til at sikre dig den helt perfekte skiferie. Tal med for eksempel folkene bag Skiwear4U – det er eksperter, der kan hjælpe dig.

 

 

 

3 thoughts on “Hvordan er godt skitøj

  1. Jeg vil ikke anbefale nogen bestemt skibutik, men generelt er min oplevelse at skitøj ikke er stedet hvor man skal spare. Godt (og dyrt) skitøj holder bare længere, og giver en langt bedre skioplevelse. For hvad er pointen med at bruge tusindvis af kroner på en skitur, og så køre rundt i elendigt skitøj som ikke er fedt at have på?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *