Hvordan er Lido di Jesolo?

Vi har fået spørgsmålet: Hvordan er Lido di Jesolo i Italien som feriested?

Lido di Jesolo – det er simpelthen indbegrebet af ferie i Italien. Og de fleste danske turister har enten hørt om eller været i Lido di Jesolo – den skønne italienske ferieby med de fantastiske strande og herlige natteliv. Og det er børnevenlig ferie i ordets dybeste forstand. 17 kilometer kridhvid sandstrand, billige og gode hoteller og ferielejligheder i en lang uendelighed. Lido di Jesolo er stedet både som charterferie og kør selv ferie. Her kan du læse lidt mere om Lido di Jesolo og finde de gode tilbud på rejser til Lido di Jesolo.

Lido di Jesolo er en af de italienske badebyer, der ligger tættest på Danmark: 1540 km fra København og 1650 km fra Århus. Det er især den lange hvide og rene sandstrand, den ægte italienske feriestemning, den hyggelige hovedgade og beliggenheden tæt ved Venedig, der får danskerne til at vende tilbage til Lido di Jesolo gang på gang.  Byen er lang og smal – hovedgaden er 9 kilometer lang, men byen er kun 3-4 parallelgader bred. Det betyder, at uanset hvor du kommer til at bo i Jesolo, er der aldrig ret langt til vandet.

Ferie på kredit i Italien

Børnevenlig ferie i Lido di Jesolo

Parallelt med stranden ligger hovedgaden, som om aftenen forvandles til én stor gågade med et “leben” uden lige. Her er et uoverskueligt antal af fristende butikker, små hyggelige caféer og romantiske restauranter, barer i hobetal og en skøn, skøn feriestemning. Og husk så, at hoteller/lejligheder stort set alle har gratis liggestole og parasoller på stranden – en stor besparelse på feriebudgettet. Og alle steder er der livreddere, og det gør en badeferie til en yderst børnevenlig ferie også. Italienerne elsker børn, og generelt er det intet problem at overlade de små til sig selv i herlig leg ved stranden.

Det er indlysende, at en ferie i Lido di Jesolo også skal indeholde en tur til Venedig – det tager kun en times tid at komme dertil med båd eller bil, og der er hundredvis af udflugter med guider at vælge mellem hver dag. Husene i Venedig er bygget på træpæle, og mange steder ligger husene ikke mere end én meter over dagligt vande. Ganske vist er tidevandet i Middelhavet meget svagere end i fx Atlanterhavet, men specielt ved fuldmåne er risikoen for oversvømmelse stor. Ofte er der flere centimeter vand på Markuspladsen, så man lægger gangbrædder ud – det gælder også i selve Markuskirken. I 1966 stod vandet i én meters højde på Markuspladsen. Hertil kommer, at de gamle pæle, som byen er bygget på, er ved at rådne. Ikke mærkeligt, at Venedig adskillige gange har fået afsagt sin dødsdom, men alligevel lever byen i lagunen videre. Og millioner af turister strømmer til for at opleve en af verdens mest romantiske byer. Hvert år kommer mere end 12 millioner turister til Venedig, heraf 80% éndagsturister. På den anden side er befolkningen i Venedig mere end halveret gennem de sidste 50 år. Transportomkostninger er for høje. Det er ikke muligt at bygge nyt.

Rejsebureauer med rejser til Lido di Jesolo

Der er et hav af danske rejsebureauer med rejser til Lido di Jesolo – lad os i flæng nævne DSB Rejsebureau, Øster Lindet Rejser, Best Travel, DTF Travel, FDM Travel, Startour og mange flere. Det er blot at søge efter det rejsebureau, du foretrækker, når det gælder Italien.

Tilbud på Lido di Jesolo

Der er altid gode tilbud på ferie i Lido di Jesolo, men destinationen har ikke helt så mange last minute og afbudsrejser, som det er tilfældet med mange andre rejsemål. Det skyldes ganske enkelt, at der er så mange, der gerne vil holde deres ferie i Italien i netop Lido di Jesolo.

Rigtig god ferie!

Tagged med:
 • lido di jesolo
 • Gågade jesolo
 • hvad klok bliver gade til gågade i jeselo italien
 • bilder von jesolo in italien
 • lido di jesolo gågade
 • jesolo gågade
 • bus rejser til lido de lesolo
 • marked i jesolo

6 thoughts on “Hvordan er Lido di Jesolo?

 1. Er du gal den strand ser lækker ud. Ved ikke om jeg ville efterlade mine børn ved stranden som du siger, kan godt være italienere er flinke og børne venlige. Men creeps findes der stadig.

  Anbefaler du man køre eller flye? Eller rettere sagt tager det lang tid at køre der ned?

  1. Hej Emil
   Køreturen fra Danmark til Lido di Jesolo er på ca. 18-19 timer + pauser, så det er bestemt overkommeligt.

   I virkeligheden er det et spørgsmål om temperament, hvorvidt du vil køre eller flyve.

 2. Lido di Jesolo er virkelig et skønt sted. Og du har helt ret – det er nærmest genialt, at man kan kombinere badeferien med en tur til vidunderlige Venedig. Eneste problem er, at det nærmest er vanedannende. 🙂

  1. Ja vi tog en tur til Venedig, det var kun ca. 2 timers tur derfra, med mindre du tager afsted med hovedet under armen som os. Vi tog blot den første færge der sejlede, og endte på en anden lille ø. Vi anede bare ikke at det ikke var Venedig, og var derfor meget skuffet, indtil vi opdagede hvor håbløs dårlige vi åbenbart var til geografi. 😀

 3. Om du vil flyve eller køre selv er lidt efter temperament, vi har prøvet begge dele med success.

  Turen til Venedig vil jeg anbefale at tage pr. båd, der er mange afgange dagligt fra Lidoen til Venedig, en hyggelig sejltur og så slipper du for bøvlet med at få bilen i parkeringshus 🙂

 4. Lido di Jesolo er helt klart det sted på Lidoen hvor der sker mest, og er super hvis man har børn og unge med på turen. Hvis man ikke lader sig afskrække af alle de andre turister og det der følger med er det virkelig et dejligt område med masser af aktiviteter.
  De lukker i øvrigt hovedgaden af kl. 20:00 for biler hver aften, så husk lige det når du parkerer…. 🙂
  Udover Venedig så læg turen forbi Murano og Burano som bestemt også er et besøg værd og lidt mindre overfyldt end Venedig.
  Ellers er der også Lignano som kan anbefales – er dog et stykke vej fra Lido di Jesolo men absolut også et besøg værd.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *