Hvordan koger man ris?

Tag en del ris, og tilsæt 1,5 gange så meget vand til sushiris. 2 gange så meget vand til de fleste andre slags hvide ris. Tre gange så meget til risotto ris og fire gange så meget, hvis du vil lave paella. Tilsæt en smule salt – jeg anbefaler en teskefuld.

Bring vandet i kog. Læg låg på gryden – og det må gerne slutte tæt. Skru ned for varmen og lad risene simre, til de er færdige. Det er som oftest 12-15 minutter. Brune ris skal dog koge noget længere, op til 50 minutter faktisk. Læs vejledningen på pakken, du har købt risene i.

Hold lidt øje, og smag på risen, når de 12 minutter er gået. Hvis de er færdige og altså ikke på nogen måde “knaser”, så sluk for varmen, og lad risene stå under låg nogle minutter, så de kan sætte sig. Risene kan holde sig varme på denne måde forholdsvis længe, uden at de taber smagen eller bliver kedelige.

[learn_more caption=”Mere om ris”] Ris er verdens ældste afgrøde. Arkæologiske fund viser, at ris har været dyrket og spist gennem næsten 7.000 år. De første skriftlige optegnelser om ris kan dateres tilbage til et risplantningsdekret udstedt af en kinesisk kejser omkring år 2800 f.Kr.

Ris synes at stamme fra regioner i det sydlige Kina og Thailand, men som spise spredte risen sig hurtigt og blev snart en del af kosten i Centralasien, Indonesien, Japan, Indien, Persien, middelhavsområdet og Sydamerika. I dag dyrkes ris på samtlige kontinenter på nær Antarktis. Risen nåede Amerika ved et uheld. Et skib fra Madagaskar kom ud af kurs og søgte ly i Charleston, en havneby i South Carolina. Kaptajnen forærede en lille portion ris til en lokal planteavler, og det skulle hurtigt vise sig, at South Carolinas flade, rige jord var ideel for risdyrkning.

I 1726 udgik 4.500 tons ris fra Charlestons havn til eksport. 50 år senere, var det en af det amerikanske landbrugs helt store succeser.[/learn_more]

Tagged med:
  • hvordan koger man ris
  • sådan koger du ris
  • hvordan koger man brune ris
  • mail magnaris com loc:US
  • hvordan koger man thailandske ris
  • brune ris kogning
  • hvordan kan ris holde sig varme
  • hvordan koger man ri

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *