Menu Luk

Hvordan lejer man sommerhus billigt?

Det er vinter, og en storm er i gang (igen-igen), men det ændrer ikke på, at vi gerne vil planlægge sommerferien så tidligt, vi kan. Og det er faktisk også en god ide at gøre. Vi har fået en del spørgsmål, der cirkulerer om emnet: Leje af sommerhuse i Danmark. Mange lejer via et udlejningsbureau, men flere og flere foretrækker efterhånden de private sommerhuse. Lad os derfor se lidt nærmere på forskellen på de to måder at leje sommerhuse på.

Leje af sommerhus via et bureau

Her er det store bureauer som Sol & Strand, Dancenter, Cofman m. fl., der dominerer. Fremgangsmåden er den, at man som lejer af sommerhuset gør aftalen med bureauet, der så sørger for, at huset er ledigt osv. Bureauet afregner med sommerhusejeren – naturligvis efter at have taget deres andel af beløbet.

Mange ser en fordel i bureauernes store udvalg af huse, men faktisk er det lige så nemt at finde et tilsvarende antal feriehuse til leje på det private marked:

Leje af sommerhus privat

Her er det sommerhusejeren, der selv annoncerer sit hus til leje, har kommunikationen med potentielle lejere og selv afregner direkte. Ofte betyder det en lidt lavere pris for den ferierende, for sommerhusets ejer skal jo ikke honorere et bureau.

Via hjemmesider som ferieboligweb.dk er det nemt at finde sommerhuse og andre typer af ferieboliger til leje direkte fra ejeren – og udvalget er enormt. For eksempel kan du her se udvalget af sommerhuse på Sjælland – http://www.ferieboligweb.dk/sommerhuse-sjaelland.asp – til privat udlejning.

Finder du et sommerhus, du er interesseret i, kan du sende en forespørgsel til ejeren med det samme, og hurtigt får du svar retur med ledige perioder etc.

Alt i alt er det en bedre forretning for både ejer og lejer – begge sparer penge, og ofte benyttes besparelsen hos ejeren til at forbedre sommerhuset endnu mere, hvilket igen er til fordel for lejer.

Hvordan foretrækker du at leje sommerhus?

 

 

Andre artikler