Hvordan skriver man en jobansøgning?

Der er rift om de ledige stillinger, og det er vigtigt at kunne skrive en god og sælgende ansøgning. Vi har fundet nogle gode råd til at skrive jobansøgninger, som vi bringer herunder. Og som altid vil vi frygtelig gerne have dine forslag til gode jobansøgninger i kommentarerne.

Sammen med dit CV skal du skrive en jobansøgning – som egentlig er en slags følgebrev til dit CV. Formålet med et følgebrev, er at fremhæve dine kvalifikationer og forlods besvare eventuelle spørgsmål, der måtte opstå, når din fremtidige arbejdsgiver er på udkig over dit cv. For eksempel kan du påpege dine mest relevante resultater eller forklare, hvorfor du har huller i din arbejde historie.

[learn_more caption=”6 gode råd til jobansøgninger”] 1 Læs jobannoncen omhyggeligt for at sikre, at du løser de specifikke kvalifikationer og krav i din jobansøgning. 2 Angiv din adresse enten som en overskrift, som på firmaets brevpapir, eller øverst til højre på siden, som hvis du skrev en formel skrivelse. Skip to linjer, og sæt dato på linje med den venstre margen. 3 Skriv en stærk erklæring om, hvorfor du er den perfekte kandidat til denne position – og sørg for at inkludere titlen på den stilling du søger – i dit første afsnit. Eksempel: “Jeg læste med stor interesse om den ledige stilling til Human Resources Manager i søndagens udgave af Jyllands Posten. Mine 15 års erfaring som leder af personaleafdelingen på XYZ selskab og mine styrker i kommunikation og organisation gør mig til den perfekte kandidat til den ledige stilling. ” 4 Fremhæv de tidligere jobs eller uddannelse, som vil komme til størst gavn i den virksomhed, du ønsker at arbejde i. Du behøver ikke at skrive om hvert job, du nogensinde har haft. Nævn specifikke ansvarsområder du havde på hvert job samt eventuelle priser eller titler du har modtaget. Hvis du ikke har nogen arbejdserfaring, skriv om din uddannelse, praktik eller skoleerfaring. Vær ærlig i din ansøgning – men sælg dig selv. 5 Luk din ansøgning med et stærkt afsnit, der kort opsummerer dine styrker. 6 I din sidste sætning: Sig tak og lyd selvsikker. Eksempel: “Jeg sætter pris på din tid i forbindelse med gennemgangen af min ansøgning og CV, og jeg ser frem til at høre fra dig snart.”[/learn_more]

Har du andre gode bud på, hvordan man skriver en jobansøgning?

 

 

Tagged med:
  • forslag til jobansøgning
  • den perfekte ansøgning eksempel
  • lær at skrive en ansøgning
  • hvordan skriver man en ansøgning
  • Hvordan Skriver Man En Jobansøgning
  • lave job ansøgninger
  • forslag til jobansøgninger
  • stærk overskrift til ansøgning

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *