Hvordan steger man en god bøf?

Det er faktisk ganske enkelt at stege en god bøf! Udgangspunktet er, at du køber ne god kvalitet kød, når du skal købe en bøf. Vi anbefaler det australske oksekød, du kan købe i Kvickly for eksempel. Køb bøf skåret af mørbraden. Det er dyrt, men det er alle pengene værd!

En god bøf skal være cirka 6-8 centimeter tyk. Bank den let ud med flad hånd – brug ALDRIG en kødhammer.

Varm en pande op, og den skal være meget varm – næsten fuld gas på blusset.

Når panden er sydende varm, lægger du bøfferne på og skruer en smule ned. Lad være med at skrue for meget ned – cirka til 3/4 dele af fuldt blus.

Lad bøfferne stege i 5 minutter UDEN at røre dem overhovedet.

Vend bøfferne og steg dem 5 minutter på den anden side.

Tag dem af og læg dem til hvile – evt. med stanniol løst over – i mindst 5 minutter.

Krydr med slat og peber og ikke andet.

Sådan steges en god bøf!

Mangler du ellers gode opskrifter – klik her.

Tagged med:
  • steg en god bøf
  • steg en bøf
  • stege en god bøf
  • stege bøffer
  • hvordan steger man en god bøf
  • Hvordan Steger Man En Bøf
  • stege en bøf
  • hvordan steges en god bøf

9 thoughts on “Hvordan steger man en god bøf?

  1. En anden metode der er særdeles effektiv er at man tager sin hånd og lægger sin tommelfinger ind til hånden langs med pegefingeren. Den skal ligge til – men uden at spænde. Når kødet mærkes som den bobel der er i starten af tommelfingeren så er bøffen medium, mærkes kødet blødere så er bøffen rød og er det hårdere så er bøffen gennemstegt 🙂 Den bruger jeg altid – og den virker! 🙂

  2. Jeg bruger også den metode som Jette benytter sig af, den er super gode! 🙂

  3. Skal helt sikkert prøve Jettes metode næste gang 🙂

  4. Som kok på restauranten Dag H i København, kan jeg kun bekræfte at det er sådan en bøf skal steges!

  5. Ganske fin gennemgang, Ejnar. Mange tak for den ! Jeg foretrækker at stege mine bøffer på grillen, men sørger man får at få god varme under panden, går det da også sagtens an 😉

  6. God opskrift på en god bøf. Grillstegte bøffer synes jeg nu altid er bedst.
    Men det kan laves på mange måder jo 🙂

  7. Jeg kan anbefale højreb – det er min favorit udskæring. Desuden synes jeg det er værd at pointere at man ALDRIG må stege i olie – smør og gerne masser af det! Vh.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *