Hvordan tørrer man brænde?

Lige her midt i fyringssæsonen har vi fået et spørgsmål fra Lars i Hadsund, der lyder: “Hvordan tørrer jeg mit brænde?”.

Det er klart, at det er meget vigtigt at have tørt brænde, for ellers får man slet ikke den fulde værdi ud af det. Vi har fundet en hjemmeside med rigtigt gode råd om emnet: Tørring af brænde

Rigtig god fornøjelse til Lars i Hadsund!

Tagged med:
  • hvor lang tid skal brænde tøre
  • hvor lang tid skal mit brænde ligge
  • hvor længe skal brænde ligge
  • hvor længe skal brænde tørre
  • hvordan tørrer man brænde

2 thoughts on “Hvordan tørrer man brænde?

  1. Vi har rimelig god erfaring med at lægge det foran brændovnen hvis det er for vådt. Så sørge jeg selvfølgelig for hele tiden at placere noget nyt i god nok tid til at det er tørt.

    Det er faktisk ikke noget problem at have det liggende i regnen hele sommeren og vinteren, så længe det bare har ligget en hel eller en halv sæson.

  2. Rigig fine tips. Jeg har heldigvis et rigtig dejligt brændeskur som jeg byggede for at par år siden, hvor træet kan tørre efter alle kunstens regler. Det kan klart anbefales hvis man har plads til det og ellers formår at holde det fri for cykler og andet udstyr 🙂 Vi benytter en stor brændespand, som står ved brændeovnen, her kan træet så nå at få stuetemperatur inden afbrænding.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *