Lasik – Laseroperation til øjne

Laseroperation af øjne kendes blandt andet som Lasik og Lasek. Der er mange forskellige variationer af denne type laseroperation. I det følgende beskriver vi overordnet de muligheder, der er for en operation med laser, der skaber et bedre syn. Oftest fjernes langsynethed eller nærsynethed med denne type laser operation.

[box type=”info”] LASIK er en type af laserkirurgi, som har til formål at korrigere for nærsynethed, langsynethed og/eller bygningsfejl i øjet. Med Lasik er det i dag muligt at korrigere nærsynethed helt op til -12, langsynethed op til +6 og bygningsfejl op til 4 dioptrier og – 6 dioptrier.

LASIK står for Laser-Assisteret In Situ Keratomileusis og er en procedure, der permanent ændrer formen på hornhinden ved brug af en excimer laser.

[/box]

Gratis synsprøve

Husk i øvrigt, at Synoptik faktisk tilbyder en helt og aldeles gratis gratis synsprøve. Den kan du bestille her:

[button link=”http://www.hvodden.dk/go/synoptik-kontaktlinser” color=”green” newwindow=”yes”] Bestil gratis synsprøve[/button]

 

 

Hvorfor en Lasik operation?

For mange mennesker er det at bære briller eller skulle bruge kontaktlinser et dagligt irritationsmoment. Og for nogle er det en kosmetisk udfordring at skulle vænne sig til at være brillebærer. Mange mennesker kan faktisk slet ikke forlige sig med at bære kontaktlinser – hvorfor der kun er briller eller en synskorrigerende operation tilbage.

Øjenlaser – LASIK og LASEK i udlandet?

Som det er tilfældet med mange andre behandlingstyper, er også øjenoperationer til nærsynede og langsynede med Lasik, Lasek og RLE mulige at få andre steder i verden. Mange danskere vælger at rejse til udlandet, hvor disse øjen laser operationer er op til mange tusinde kroner billigere end i Danmark. Der rejser hver uge mange danske patienter til øjenklinikker i Sverige, Tjekkiet, Tyrkiet og Ungarn for at få disse operationer udført.

Der er intet, der indikerer, at kvaliteten af laseroperationer i øjne skulle være dårligere i udlandet. En del er dog bekymrede over sproglige barrierer, men som udgangspunkt taler alle engelsk på klinikkerne i udlandet.

Bivirkninger ved laseroperationer i øjne

Der er ikke rapporteret særligt mange bivirkninger generelt. Nogle få patienter får en infektion efter Lasik, andre kan opleve problemer med generende lysreflekser om natten. Det er yderst vigtigt at følge anvisninger vedr. drypning af øjne efter laseroperation. Drypning kan mindske risikoen for bivirkninger dramatisk.

Hvor kan man få øjenlaser operation i Danmark?

Der er ganske mange klinikker i Danmark efterhånden der tilbyder øjenlaser operationer. En af de mest kendte i dag er nok Memira Danmark, der har klinikker flere steder i Danmark:

 • MEMIRA AALBORG,  Vestre Havnepromenade 9,  9000 Aalborg
 • MEMIRA AARHUS, Viborgvej 3, 8000 Aarhus C
 • MEMIRA ESBJERG, Kongensgade 30, 6700 Esbjerg
 • MEMIRA KØBENHAVN, Panoptikonbygningen, Banegårdspladsen 1, 1, 1570 København V
 • MEMIRA ODENSE, Finlandgade 1, 5000 Odense C

 

Tagged med:
 • øjenlaserbehandling gratis
 • øjenlaserbehandling
 • laseroperation øjne aalborg
 • laseroperation øjne Viborgvej
 • synoptik laser
 • øjen laser behandling i udlandet
 • øjenlaseroperation i odense

2 thoughts on “Lasik – Laseroperation til øjne

 1. Er der nogen, der ved noget om, hvor gammel man skal være for at kunne få en Lasik operation? Kan børn og unge også få det?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *