Wordfeud – hvad er det?

Den nyeste dille efter de berømte Angry Birds er vist nok Wordfeud – i hvert fald når det gælder små hurtige spil til iPad og den slags. Det Scrabble-lignende spil ’Wordfeud’ har invaderet smartphones i Skandinavien og er blevet en rigtig dille – bare i Danmark er der lige nu 250.000 spillere.

Lær at spille Wordfeud

Vær ikke bange for at spille, selvom du er dårlig. Øvelse gør mester. Spil gerne med fremmede for at få øvelse og uden at miste ansigt. På den måde kan du lære de små grundord og vendinger. Lær f.eks. vigtige ord med f.eks. bogstaverne ’x’, ’c’ og ’z’, der kan give dig rigtig mange points, hvis du bruger dem på den rigtige måde.

Her handler det om at mestre retskrivning, de ordblinde får ingen hjælp, og spillet appellerer i høj grad til voksne, der husker, dengang ’en bjørnetjeneste’ gjorde skade og ikke var en måde at understrege en tjenestes omfang på.

Mens selv Dansk Sprognævn lemper på de officielle staveregler for at forny sproget, står wordfeud fast. Og man kan ikke argumentere over for en computer. Skriver man noget vås, får man blot beskeden »invalid word«.

 

Ordbogen er dog til evig diskussion på diverse netfora, især er det ejefaldets -s og bøjninger, der deler vandene. Den danske udgave af wordfeud er ikke baseret på Retskrivningsordbogen, men på ’den store danske ordliste’, en online orddatabase, men er under udvikling og fik i efteråret tilført 50.000 ’nye’ ord.

Tagged med:
 • lær at spille wordfeud
 • lær word feud
 • lær wordfeud
 • wordfeud ipad dansk
 • wordfeud ordliste
 • ord med h wordfeud
 • hjælp til at spille Wordfeud
 • wordfeud brætspil

10 thoughts on “Wordfeud – hvad er det?

 1. Jeg vil lige komme med en tilføjelse eller rettelse..

  Wordfeud bruger fra næste uge den danske retskrivningsordbog,så det bliver muligt at skrive “vås”:-)

 2. Dejligt at retskrivningsordbogen kommer med, jeg savner at kunne bruge alle mine “hemmelige” ord 🙂
  -Brian

 3. Men der er stadigvæk nogle “smuttere” i programmet.
  Man kan skrive ord som ikke findes ivirkeligheden og der er ord som ikke kan skrives.

  Når det er sagt, så bruger kon og jeg mange timer på dette dejlige spil 🙂

 4. Husk at WordFeud “bare” er en elektronisk udgave af det gode, gamle brætspil Scrabble. Så i stedet for at sidde op og ned af hinanden og WordFeud’e, så find da den gode, gamle klassiker frem af gemmerne 🙂

  1. På farten er det lidt nemmere med en telefon. Men det kunne da se meget sjovt ud at spille Scrabble på bagsæderne af en bil. Specielt rundt i sving 😉

 5. Altid en sikker vinder hvis man har 5 minutter. Det kunne dog være lækkert såfremt at de kunne udelukke snyd.

  Har aldrig fattet hvad det sjove så var i at spille disse og lignende spil der udfordrer hjernen lidt, såfremt man får det hele serveret af en ekstern app?

 6. Der er endnu ingen der har lavet noget snydehalløj hvor man kan placere et ord på det strategisk bedste sted. Det handler jo ikke bare om hvilket ord man lægger, men i højere grad HVOR man lægger ordet.

  Jeg bruger nogle gange http://catmag.dk/da/990-dansk-wordfeud-snyd-hjaelp-scrabble/ men kun hvis jeg er virkelig presset 🙂 De har i øvrigt også en Online version af spillet.

 7. Jeg har prøvet det er par gange, men syntes det er kedeligt. Scrabble er derimod mega hyggeligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *