Menu Luk

Børns påklædning i koldt vejr

At være udenfor om vinteren nydes bedst, når du er klædt ordentligt på. Det er også vigtigt at holde dig varm, så du ikke bliver syg. Husk der ikke er dårligt vejr – kun dårlig påklædning. Om vinteren skal du holde dig varm og tør. Hvis du er klædt for varmt på og sveder, skaber det fugt. Og når du er fugtig, og det er koldt udenfor, risikerer du at blive syg. Her er et par ting at tænke over, når du skal udenfor i det kolde vejr.

 

Når temperaturen er ved frysepunktet eller lige under, er risikoen for, at du bliver våd større. Det er fordi, luften har mere fugt ved frysepunktet end ved endnu lavere temperaturer. Når det er meget koldt er det nemmere at forblive tør. Brug altid et øjeblik på at tjekke vejrudsigten, inden du eller dine børn skal ud. Er det en dag, hvor der er brug for regntøj, regnjakker og gummistøvler – eller er det en dag med flyverdragt eller andet termotøj og handsker?

 

Tænk også over, hvilke aktiviteter du eller dit barn skal gøre udenfor. Er der en masse aktivitet eller skal du sidde eller stå meget? Er der brug for termostøvler? Afpas påklædningen efter det.

 

Så er der det med at klæde sig på i lag. Lag giver dig mulighed for at afpasse det til efter, hvordan vejret nu udvikler sig, og om du har det varmt eller ej. Lag skaber en luftlomme mellem huden og kulden, og det er med til at isolere, så du kan holde dig varm.

 

Du kan også drage fordel af lag, når vi taler om at holde fødderne varme. For eksempel en tynd polyester sok med en tykkere sok over. Vær blot sikker på, at det ikke bliver for stramt i støvlerne. Støvler skal være komfortable og ikke for stramme. Er de for stramme forringer det blodcirkulationen, og det gør dine fødder koldere. Støvler skal også have en god stabil sål, som er skridsikker, og de skal være vandafvisende. Se nogle af de bedste varme støvler til børn, der findes her: http://beeboo.dk/category/varme-stoevler-530/

 

Du kan også have nogle tynde handsker på og nogle tykkere over, hvis det er meget koldt udenfor.

 

Dit hoved og din hals afgiver meget varme. Derfor er en hat og et tørklæde et must i koldt vejr. Hvis du er bekymret over, at dit barn bærer et halstørklæde, så kan du få såkaldte halskæde ”rør”, som blot trækkes over hovedet. Tjek for alternative halstørklæder, hvor du køber børnetøj.

 

Om vinteren husk også solbriller. Solen kan være skarp om vinteren, når den reflekterer i sneen.

 

Når du så er indendørs igen, er det vigtigt at tørre tøjet, så det er klar til næste gang. Hvis der er fugt tilbage i tøjet, når du tager det på næste gang, vil det ikke holde dig varm.

Andre artikler