Menu Luk

Hvordan får din hund bedre helbred med foderet

Allergi:

Der er nogle racer, der er særligt udsatte for madallergi. Særligt Cocker Spaniels, dalmatinere, engelsk springer spaniel, labrador retrivers, Lhasa Apsos, minature schnauzers og andre. Find ud af, hvad det er , der tricker allergien, og find foder uden denne ingrediens. Konsulter her med din dyrlæge.

Kræft:

Mad, der er højt på fedt, (det rigtige) og lav eller fri for kulhydrater er ideelt for kræftpatienter. Kræftceller bruger kulhydrater til energi , og de bruger ikke fedt særligt meget, så du kan bogstaveligt talt ”udsulte” kræftcellerne ved at bruge sådant foder samtidig med, at din hund får energi med en diæt bestående at de rigtigt fedtstoffer.

Arvelige forstyrrelser:

Nogle racer er disponerede til sygdomme, der kan komme af det forkerte foder. For eksempel er West Highland hvid terrier og Cocker spaniel disponeret for at få ophobning af kobber i leveren. Disse racer skal have et foder, der er lavt på kobber. Andre racer kan nedarvet have andre problemer. Spørg derfor din dyrlæge om din races arvelige forstyrrelser og sygdomme, om der er noget, du skal være opmærksom på.

Hensyn til kalorier:

En anden ting, du skal tænke på, er kalorier i din hunds foder. Hvis det foder, du har valgt til din hund, er højt på energi – og din hund er en couch potato – er det ikke den rigtige balance. Måske skal du blot skære ned på den daglige ration. Det er også en mulighed. Måske skal du skifte til et foder, der er højt på fiber og lavt på fedt, og som indeholder det nødvendige protein samtidig. Det kan være med til, at din hund føler sig mæt uden at blive overvægtig.

Aktivitetsniveau:

Denne er meget simpel! Jo mere din hund bevæger sig – jo mere energi har den brug for i sit foder.

Vækst:

Hvalpe har brug for mad med mere energi end voksne hunde til at vokse. Et foder med et højt proteinniveau og et moderat fedtniveau er ideelt! Overvægtige hvalpe er langt mere tilbøjelige til problemer med led – særlig store racer – end hunde med en slank eller normal fysik.

Tak for informationer om fodring af hunde, hundemad og ingredienser til Gilpa.dk – Hundefoder på nettet

Andre artikler