Menu Luk

Hvad er slankepiller?

Der bliver flere og flere overvægtige. Det betyder selvfølgelig, at udbuddet af produkter som lover et vægttab, bliver større og større. Der findes i dag rigtigt mange slankepiller på markedet, men slankepiller er ikke bare slankepiller. Der findes mange forskellige slankepiller, og de virker på forskellige måder.

På det helt basale plan er slankepiller selvfølgelig piller som på en eller anden måde skulle bidrage til et vægttab. Men de forskellige slankepiller på markedet virker på mange forskellige måder. Man kan dele slankepiller ind i 4 hovedgrupper. Der er selvfølgelig andre virkemåder, men de nedenstående 4 grupper dækker 90 % af de slankepiller der er på markedet i dag.

Centralstimulerende slankepiller

Denne gruppe af slankepiller består af slankepiller som har en centralstimulerende virkning. Det vil sige, at slankepillerne øger forbrændingen via centralstimulerende påvirkning. Det er stoffer som efedrin, koffein, DMAA osv. Når man går ind og øger forbrændingen på denne måde, så vil der typisk også opstå bivirkninger i andre fysiologiske systemer som er under CNS påvirkning. Slankepiller som er centralstimulerende, vil typisk give bivirkninger som forhøjet puls, forhøjet blodtryk, svedtendens, nervøsitet, søvnproblemer osv. Og sværhedsgraden af bivirkningerne ved disse slankepiller stiger typisk ved dosis. Det er derfor meget vigtigt, at man holder sig til anbefales dosis, hvis man anvender denne type af slankepiller. Man har ved disse slankepiller i sjældne tilfælde set bivirkninger med dødelig udgang. Der er eksempelvis eksempler på folk der er fået hjerneblødninger eller hjertestop, når de har taget denne type af slankepiller. Typisk ses de alvorlige bivirkninger hos folk der enten har eksisterende helbredsproblemer og/eller har taget mere end den anbefalede dosis af slankepillen.

Slankepiller som hæmmer optagelsen af næringsstoffer

Denne gruppe af slankepiller er nok den mest populære gruppe i dag. Den dækker over en række slankepiller, som har den effekt, at de hæmmer optagelsen af forskellige næringsstoffer. Et eksempel kunne være Alli slankepillen. Alli slankepillen er en såkaldt lipasehæmmer, og som navnet indikerer, virker det ved at hæmme optagelse af fedt fra tarmen. Det fedt, som ikke optages, udskilles med afføringen. Slankepiller som virker ved at hæmme optagelsen af fedt, har ikke en voldsomt bred bivirkningsprofil, og de mest hyppige bivirkninger kommer fra fordøjelsessystemet, hvor man vil opleve fordøjelsesforstyrrelser.

Slankepiller som virker appetithæmmende

I denne gruppe finder vi slankepiller som virker appetithæmmende. Disse slankepiller virker derfor ved, at personen simpelthen spiser mindre, når han/hun indtager disse slankepiller. Disse slankepiller, har ligesom gruppen af slankepiller som hæmmer optagelsen af næringsstoffer, ikke en ligeså bred bivirkningsprofil som den førstenævnte gruppe af slankepiller.

Slankepiller som fremme fødens passage i tarmen

Her er der typisk tale om slankepiller som indeholder en eller anden form for fibre. Slankepiller med et højt indhold af fibre, fremmer fødens passage i tarmen, så mindre fedt optages af kroppen. Denne gruppe af slankepiller er nok den gruppe af slankepiller med færrest bivirkninger. Til gengæld er det nok også den gruppe af slankepiller med mildest effekt på vægttabet.

Derudover skal det nævnes, at nogle slankepiller virker på mere end en måde, da de indeholder flere forskellige ting, eller indeholder ting som har en dobbelt effekt. Slankepiller med fibre, vil typisk både øge passagen af føden i tarmen, og vil også have en mild appetithæmmende effekt

Tagged med:
  • hvad er slankepiller
  • anbefalede slankepiller

Andre artikler