Menu Luk

Store kysseklare læber?

Læbeforstørrelse

Er der noget, der kan få vandene til at skilles, så er det, når kvinder diskuterer mode, mad og skønhed. Især skønhed er et emne, som får sindene i kog. Nogle kvinder er meget imod brug af makeup. De ville aldrig kunne drømme om at få en botox behandling. Andre kvinder har ikke helt taget stilling til emnet endnu. De er måske stadig så unge og smukke, at de ikke har brug for at tænke over det. Andre igen er store fans af botox behandlinger – se mere her: https://copenhagen-fillers.dk/behandlinger/botox. De mener, at de har ret til at få lavet indgreb på deres ansigt og krop, hvis de mener, at der er brug for det.

Et stort emne

Men hvorfor er skønhed og de midler, vi bruger så stort et emne i vores liv? Der er mange forklaringer: En af dem går på, at vi konstant bliver bombarderet med beskeder om, at skønhed er det samme som succes og et langt liv. En anden går på, at det er storkapitalen (modeindustrien, producenter af skønhedsprodukter mv.), som presser et must ned over os. Et tredje argument går på, at vi bare har lært, at vi skal være smukke og følge med moden.

Uanset hvilke argumenter der bliver brugt, så sker der ofte det, at der er en af parterne i diskussionen, som kommer med eksempler på, at unge kvinder, der har fået større læber, er grimme, fordi det ser kunstigt ud. Og ja, det er da sandt, at der er sket fejl. Der findes meget unge kvinder, som har fået lavet større læber, der har fået et par læber, der ikke er i proportion med resten af deres ansigt. Men hører de ikke til sjældenhederne? Det er jo, sådan at i dag er der meget mere viden om de forskellige gels, der bliver brugt i skønhedssektoren. Speciallægerne er simpelthen meget bedre uddannet nu. Hvor tit ser du faktisk en kvinde, der har fået alt for store læber? Sjældent. Ved du, hvor mange kvinder der rent faktisk har fået lavet større læber?

Diskret

Det ved du ikke, fordi du kan faktisk ikke se det. Det, du kan se, er en kvinde med sensuelle læber. De er sådan helt kysseklare. De er smukke. Og du ved ikke, om hun har fået en behandling med en gel – eller om det er hendes naturlige skønhed, der viser sig for dig. Og sådan skal det være. Ikke? Så længe der ikke er noget, der taler imod, at en kvinde kan gøre noget for sit udseende, så kan jeg ikke se, at hun ikke må. Derfor vil jeg fraråde dig at dømme en kvinde, der åbenhjertigt indrømmer, at hun har fået større læber på en skønhedsklinik. Det er slet ikke unaturligt. Ligesom det slet ikke er unaturligt, at vi bruger forskellige apps til at kommunikere med hinanden på. Der er jo ingen i dag, som bruger brevduer.

Så når du deltager i en ophedet diskussion om skønhed og brug af botox eller fillers, så slå koldt vand i blodet. Tænk dig om. Vi er alle en del af et samfund, der kræver, at vi er smukke.

Andre artikler