Menu Luk

Hvordan spiller man keyboard?

Keyboard piano

Vi er allerede kommet godt i gang med det nye år. Havde du et nytårsforsæt, som du allerede har brudt? Jeg indrømmer det gerne. Det ene af mine forsætter er allerede blevet brudt. (Det var den der med at skulle tabe mig nogle kilo.) Det andet er jeg dog kommet rimeligt godt i gang med – lige så småt. Jeg havde nemlig sat mig for at lære at spille på keyboard piano. Og som det første var jeg selvfølgelig på udkig efter et godt keyboard til en nybegynder. Hvis du har det lige som jeg, at du gerne vil lære at spille på sådan et instrument, så vil jeg gerne dele mine erfaringer omkring køb af et keyboard. Det kan nemlig være lidt forvirrende i starten.De kommer her.

Mange slags keyboards

Det første, du skal være klar over, at keyboards kommer i utroligt mange forskellige udgaver. Der findes keyboards til små børnehænder, der findes store, avancerede keyboards, som kræver, at du allerede har erfaring med at spille på sådan et instrument. Ind i mellem findes der så et hav af keyboards, som henvender sig til begyndere og lettere øvede. Du kan få et keyboard, som indeholder en masse lydeffekter, som du kan spille sammen med. Der kan være en rytmeboks, så du lærer at holde rytmen, når du spiller. Du kan få et keyboard med tangenter, der ikke er vægtede, hvilket betyder, at det er meget let at spille på, fordi du faktisk ikke skal bruge kræfter på at trykke tangenterne ned. Du kan få et keyboard, der dækker over få eller mange oktaver. Du kan få et keyboard, som ikke indeholder højtalere, så du må tilslutte det til et par. Du kan få keyboards, der har alt elektronisk udstyr indbygget, så du kan optage lyden og få den transporteret over på din pc med det samme. Ja, kort sagt, der er uanede muligheder. Derfor vil jeg anbefale, at du ikke slår for stort et brød op til at begynde med.

Indbyggede højttalere

Et enkelt, og ikke alt for stort keyboard, der har indbyggede højtalere, og som måske dækker op til 5 oktaver, vil være fint. Sådan et keyboard indeholder ofte forskellige lydeffekter, så du kan slå dem til eller fra, efterhånden som du bliver bedre og bedre til at spille på det. Det vil kunne give dig meget glæde, når du øver dig. Du vil blive udfordret af det, og det betyder også, at du bliver mere og mere nysgerrig på at komme ind i keyboardets verden. Når du starter med at lede efter et keyboard, så skal du være opmærksom på, at du ofte kan købe en startpakke, der indeholder keyboardet selv, et stativ, som du kan sætte keyboardet på. Ofte er der også et par høretelefoner inkluderet i pakken. En gang imellem kan der også være en bænk, så du kan sidde behageligt ved instrumentet.

Generelt er et keyboard ikke så dyrt. Naturligvis findes der meget dyre keyboards. De er til de avancerede musikere. Min anbefaling er, at du finder en lille startpakke, så du kan komme godt i gang.

Andre artikler