Menu Luk

Hvordan forskønner jeg mit stråtag

Hej med jer!

Jeg er blevet den lykkelige ejer af et hus på Fyn, og det er med stråtag. Huset er fint, og taget er nogenlunde endnu, men jeg vil gerne vide noget om vedligeholdelse og reparation af stråtag. Kan I hjælpe?

John

Stråtag er for fagfolk

Hej John! Ja, vi har forsket lidt i sagen, og vi har været i kontakt med professionelle for at kunne give dig et godt svar. Faktisk har vi været i kommunikation med en tækkemand på Fyn, der gerne vil hjælpe dig. De har tilbudt at tage et kig på dit hus og komme med en plan for både vedligeholdelse og evt. reparationer.

Hvis du er interesseret i reparation af stråtag, er de nok de bedste, du kan tale med.

Det er en meget professionel virksomhed, og de har faktisk skrevet en glimrende vejledning i vedligeholdelse af stråtag: https://straatagfyhn.dk/vedligehold-reparation-af-straatag/

Vi ønsker dig stort tillykke med dit hus og – ikke mindst – med dit stråtag, som jo bare er det smukkeste tag, man kan få. Se blot denne artikel om emnet.

På mode igen

Stråtag er ved at få en renæssance. De bliver mere og mere populære. Måske fordi det er tag, der er lavet udelukkende af naturmaterialer. Og i mange tilfælde, så er naturmaterialerne hentet i området, som huset ligger i. Der er således ikke tale om, at der anvendes naturmaterialer, der bliver importeret fra besynderlige steder ude i verden. Mange vælger faktisk, når de skal have lavet et tag, at det bliver et stråtag. Det er jo også muligt at få et meget flot tag med strå. Det behøver ikke at være det traditionelle tag, vi ser på yndige små bondehuse med stokroser ved hoveddøren. Nej, i dag kan du få lavet et stråtag, der står skarpt og ser ultramoderne ud.

Naturmaterialer

Og jeg kan godt forstå, at du vælger det. Det er det rigtige at gøre: Anvend lokale naturmaterialer. Få en dygtig tækkemand til at lægge taget for dig. Og vær stolt af, at jeres hus er har helt sin egen stil. Du skal dog være opmærksom på én ting, når du vælger at få stråtag på huset. Det er, at et stråtag skal passes. (Det skal andre typer tage sådan set også.)

Det betyder, at du skal have en tækkemand til at efterse det jævnligt. Måske hver tredje eller fjerde år. Du vil nemlig ikke ud i et eventyr, der har reparation af stråtag som omdrejningspunkt. Det kan blive kostbart – og hvis du sørger for løbende at få efterset og vedligeholdt taget, så undgår du det eventyr.

Er det besværligt? Nej, har du først fundet tækkemanden, så er det ikke svært. Og du skal huske at gøre det, netop fordi det er lokale naturmaterialer, dit tag er lavet af. Du vil nemlig få besøgende i taget (små dyr, insekter mv.), som værdsætter materialerne, men som kan foranledige småskader, der skal udbedres her og nu.

Andre artikler