Menu Luk

Vedligeholdelsesfrit hegn?

Vi fik i sidste uge et spørgsmål fra en læser, der står for at skulle udskifte hegn omkring sin have, og i den forbindelse har hun hørt om de såkaldt vedligeholdelsesfrie hegn. Hun ønsker nu at vide, hvad det er – og om de nu også ER vedligeholdelsesfrie?

Vedligeholdelsesfrie hegn

De fleste villaejere kender til det at vedligeholde hegn. Der skal males og/eller smøres træbeskyttelse – nogle gange hvert år men i hvert fald hvert andet år. På et tidspunkt begynder træværket at gå til, uanset hvor godt det beskyttes, og så er det tid for en udskiftning.

Det faktum har fået opfindsomme mennesker til at opfinde et alternativ – nemlig det vedligeholdelsesfrie hegn. Og det koster naturligvis en smule mere i indkøb, men til gengæld er besparelsen i både maling, træbeskyttelse og tid ganske betragtelig.

Vi har kigget lidt på konceptet med vedligeholdelsesfrie hegn med hjælp fra firmaet Lomborg Hegn i Lemvig.

Hvilke materialer er disse hegn lavet af?

Lomborg Hegn fortæller, at deres vedligeholdelsesfrie hegn er lavet af en egenudviklet blanding af cement og fiber. Derefter overfladebehandler de det, så det fuldstændigt ligner rigtigt træ – og det gør de i præcist den struktur og farve, kunden ønsker. Et eksempel på det:

2015-08-27_13-53-27

Som du kan se, ligner det til forveksling rigtigt træ – men dette hegn skal ikke males. Man kan påregne at skulle vaske det ned engang hvert 2. eller 3. år, hvis der er algevækst. Og det er det hele.

Altså: Med mindre du er helt vild i varmen efter at male og påføre træbeskyttelse til et hegn i tide og utide, er et vedligeholdelsesfrit hegn absolut den bedste løsning.

Her har du informationer, hvis du vil tale med Lomborg Hegn om hegn m.m.

 

Andre artikler