Menu Luk

Hvordan bruger jeg shortcodes i WP?

Forleden fik vi et spørgsmål fra en sød pige, der i foråret har åbnet sit eget firma og i den anledning fået en hjemmeside udviklet i WordPress. Hun har selv sat sig grundigt ind i tingene, og nu har hun installeret et plugin, der gør det meget nemt for hende at benytte de såkaldte Shortcodes. Men nu er hun lidt i tvivl om, hvorvidt det egentlig er en god ide, og det spørgsmål har vi sendt videre til den kendte ekspert Kim Tetzlaff.

Shortcodes iflg. Kim Tetzlaff

Kim vendte tilbage meget hurtigt, og det viser sig faktisk, at han har forfattet en ganske omfattende artikel om netop Shortcodes, som han prosaisk nok kalder for “Shortcodes med en bagkant”: http://kim-tetzlaff.dk/shortcodes-med-en-bagkant.html

Nu skal vi ikke her gå en hel masse i tekniske detaljer, for det er så rigeligt gjort i den fremragende artikel. Men lad os bare konkludere, at det i de fleste tilfælde er en meget smartere løsning IKKE at installere den slags plugins men i stedet manuelt arbejde med de i realiteten ganske få shortcodes, man bruger hyppigt. Det er der følgende grunde til:

  • De sløver hjemmesiden
  • De kan udgøre en potentiel sikkerhedsrisiko – især hvis man forsømmer at holde dem opdaterede

Hvis du skal have hjælp til at fintune din WordPress, er det par excellence Kim, du skal have fat. Ingen ved mere om at trimme sådan fætter til maksimal hastighed!

 

 

 

Andre artikler