Menu Luk

Besværlig træfældning – hvordan?

Hej med jer!

Jeg har arvet et sommerhus med en skøn grund, der er helt bevokset med træer og en del af dem skal beskæres ganske voldsomt. Nogle skal også fældes. Men hvad gør jeg for at undgå, at grene og stammer rammer noget eller beskadiger de træer, der skal leve videre?

Bent, Tisvildeleje

Træfældning er for professionelle

Tak for dit spørgsmål, Bent! Vi har en del viden om dette emne, som vi har fået fra en samtale med firmaet Hegner Træpleje på Sjælland. Lad os her give dig nogle gode råd med på vejen om, hvad du bør gøre i dit tilfælde.

Når du har træer, der skal fældes, og som kan risikere at ramme noget, de ikke skal, når de falder, skal du være yderst varsom med at kaste dig ud i det selv. Du er ikke dækket af nogen forsikring, hvis noget går galt – og uden den fornødne erfaring risikerer du også at komme til skade.

Du bør absolut kontakte et professionelt firma som for eksempel Hegner, få et tilbud og få dem til at udføre arbejdet for dig. Et firma som Hegner Træpleje tilbyder også for eksempel stubfræsning, der sikrer, at du kommer helt af med de rødder og stubbe, der er tilbage efter fældningen. Og tro mig: Det vil du!

Faktisk er det generelt en god ide at have professionel hjælp til at pleje og beskære træer – det er ikke så dyrt, og du får en meget smukkere beplantning ud af det.

Held og lykke med projektet, Bent – og lad os høre, hvordan det går!

Andre artikler