Menu Luk

IITTALA?

Hvad i himlens navn er Iittala for noget? Det var spørgsmålet, og da vi jo altid og gerne står til rådighed med at besvare spørgsmål, som vores dejlige læsere enten ikke selv orker at google efter eller ikke ved, at de kan opsøge svarene på online, kommer her en forklaring på navnet, der i øvrigt er finsk.

Iittala er finsk design

Hvad der startede som en glasfabrik i Iittala, Finland, i dag fejrer generationer af essentielle objekter, der er gjort for at berige menneskers hverdag. Iittala mener, genstande bør være karakteristiske, kombinerbare og multi-funktionelle med varigt design, der inspirerer individuel brug og udtryk.

Som en virksomhed baseret i Finland, hvor kvalitet, æstetik og funktionalitet er vigtige værdier, tror Iittala på indretning, der varer hele livet.

Vi skal ikke bare skabe smukke ting. Vi tror på tidløst design, der aldrig vil blive smidt væk.
Navnene på Alvar og Aino Aalto er tilsluttet Iittala siden begyndelsen. Alvar Aalto ønskede at ‘gratis’ glas fra form og skabe et indtryk af organiske, levende former. Aino og Alvar Aalto mente genstande bør være afgørende, smukke, nyttige og demokratisk tilgængelige for alle. Med deres egne ord: “Slutbrugeren afgør brugen af et objekt.”

Ankomsten af Tapio Wirkkala og Kaj Franck på Iittala revolutionerede glasdesign, hvilket gør det en vigtig del af den gyldne æra af finsk design i de følgende årtier.

Wirkkala er kendt som den alsidige geni design. Hans bidrag til design omfatter alt fra glasprodukter til design af pengesedler og grafik.

Se – det er oversat fra deres egen hjemmeside, og for dem, der ikke kan engelsk, er det jo en nogenlunde læsbar forklaring.

Hvor kan du købe Iittala?

Det kan du i mange designerbutikker, men det indiskutabelt billigste er at købe produkterne online, og der er flere, der sælger Ittala online. For eksempel skiftselv.dk, som vi har linket til her.

Senest opdateret 04/02/2020 af Ejnar

Andre artikler

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *