Som kiropraktor gennem årene fået stor erfaring med behandling af gravide og spædbørn. Vores brikse er indrettet således at den gravide kan ligge på maven langt hen i graviditeten.
Slidgigt i nakken
Symptomer af slidgigt i nakken er stivhed, spændinger og svært ved at dreje hovedet til yderpositioner. Og mange gange kan det give anledning til hovedpine og svimmelhed. P.g.a kroniske smerter kan det også give nogle psykiske problemer, som tristhed, træthed, ugidelighed og manglende energi.
Efter en grundig undersøgelse af din kiropraktor og røntgenbilleder starter behandlingsforløb hvis du er egnet til behandling. Behandling går ud på at forbedre leddets funktion, reducere muskelspændinger, forbedre nakkeholdning.
Derefter er det vigtigt at lave muskeltræning for at styrke rygsøjlen. Husk slidgigt er en kronisk sygdom og går aldrig væk og derfor er det vigtigt at få regelmæssige tjeks for at holde spændinger nede.
Slidgigt i lænden
Symptomer af slidgigt i lænden er stivhed, spændinger. Især når man skal rejse sig op fra en siddende stilling eller skal ud af sengen om morgenen. Ved bevægelse bliver lænderygsmerter som regel lidt bedre.
Der kan forekomme smerter der stråler ned i ballerne og benene. Behandling går ud på at øge leddets bevægelighed ved specifik kiropraktisk manipulation samt styrketræning og regelmæssige forebyggende tjeks.
Slidgigt i hoften
Symptomer er smerte i hofte, med udstråling af smerte i lysken og ballen og den nederste del af ryggen. Man kan have svært ved at gå og halter og bliver hurtigt træt. Efter en grundig undersøgelse som inkluderer røntgenbilleder, som regel kan man se slidgigtsforandringer i hoften.
Hvis det er noget vi kan behandle går behandling ud på at strække ledkapslen og arbejde på diverse triggerpunkter samt manipulation af hofteleddet, samt træning af hofte og ben muskulaturen.
Slidgigt i knæ
Smerten plejer at være på den indvendige side af knæleddet, svært ved at støtte på benet og nedsat bevægelighed. Knæleddet kan også hæve. Hvis undersøgelse viser, at man er egnet til behandling, så starter behandlingsforløb med udgangspunkt i at øge leddets bevægelighed, reducere triggerpunkter i muskulaturen og styrke leddet med muskeltræning.
Hvornår skal man opsøge en kiropraktor?
Rygproblemer er meget almindelige og de fleste danskere opsøger kiropraktor når problemet er så stort at man ikke orker det mere. Smerten kan blive delt op i 2 leje.
- Akut opstået smerter, f.eks. forkert løft
- Kroniske smerter, d.v.s. mere end 3 mdr. hvor vedkommende får en forværring af sine symptomer. Smerterne kommer som regel som den sidste del i en proces hvor fejlbelastning har været til stede i længere tid.
Har man ondt i ryggen eller i andre led bør man snarest mulig søge kiropraktor. Så har man større mulighed for at forhindre de skadelige nedbrydende processer i ryggen. Find en kiropraktor her hos Novaindex.com.