Menu Luk

Forkert behandling

Hvor uvidende kan man være? Og hvor ubetænksom kan man være over for sig selv? Jeg hørte forleden en ubehagelig historie. Det var min søn, der fortalte mig den. Det handlede vist om en af hans medstuderende, som åbenbart ikke har tænkt sig om. En lækker pige, siger han. Men hun gør vist for meget for at se godt ud. Hun fortalte nemlig, at hun havde søgt om patienterstatning, men havde fået afslag på sin anmeldelse. Hun var nu i færd med at finde en god advokat i Odense, så hun kan lægge sag an mod den kosmetolog, der havde behandlet hende med noget botox i læberne. Det var grunden til, at hun havde været sygemeldt på studiet i et par uger.

Fyld i læber hos kosmetolog

Der var nemlig sket det, at hun gik til den her kosmetolog, som havde hjulpet hende til at få fyldigere læber. Han havde sprøjtet et eller andet middel ind i læberne på hende, så de ligesom kunne svulme lidt op og blive fyldigere. Du ved nogle af de der botox-midler, de har. Men åbenbart så var det gået galt. Enten havde han sprøjtet for meget af det der middel ind i hende, eller også så er hun allergisk overfor midlet. Hendes læber var i hvert fald bulet ud på den helt forkerte måde. Og samtidigt havde hun haft smerter, fordi læberne ligesom stivnede, og hun ikke kunne smile eller lave kyssemund – eller gabe for den sags skyld. Hun havde været hos sin læge, som havde sygemeldt hende. Han havde hjulpet hende akut, men det vil tage tid, inden hendes læber er helt tilbage til normale igen.

Patienterstatning

Hun havde søgt om erstatning hos Patienterstatningen via https://bjsj.dk/erstatningsadvokater/patientskader/ , men de havde afvist hendes anmeldelse, fordi den kosmetolog, hun havde fået behandlingen af ikke er en autoriseret sundhedsperson, og fordi midlet, hun havde fået sprøjtet ind ikke anses for at være et lægemiddel.

Det var hun ret chokeret over. Kosmetologen fremstod ellers som en professionel læge. Men han havde ikke gjort opmærksom på, at han ikke er autoriseret. Han havde heller ikke forklaret hende, hvad midlet, som han brugte, var. Han havde bare behandlet hende med det. Og det er hun nu godt gal over. Både på sig selv og på kosmetologen.

Hjælp fra advokat i Odense

Hun fandt derfor nogle gode advokater i Odense, som vil hjælpe hende med at få lagt sag an mod kosmetologen. De mener, at hun har en god sag, fordi han ikke havde gjort opmærksom på, at han ikke er autoriseret, men gav indtryk af at være det. Samtidigt mener de også, at han burde have oplyst hende om mulige bivirkninger og effekter af det specifikke middel, som han anvender i sin behandling.
Mest af alt er hun rasende på sig selv, fordi hun ikke havde tænkt på at spørge mere ind til, hvad det er for et middel, der bliver brugt. Hun havde heller ikke undersøgt, om kosmetologen har bevis på sin uddannelse.
Hun er dog ved godt mod. Hun har dannet en Facebookgruppe, hvor hun diskuterer konsekvenserne af at være for godtroende, og ikke undersøge nøje, hvem en behandler er, og hvad man bliver behandlet med.

Andre artikler