Menu Luk

Opbevaring i Aarhus?

Jeg har gået i skole i mange år. Gået i gymnasiet og derefter på universitetet. Ca. 20 års skolegang, i alt. Selvfølgelig med ophold i udlandet undervejs, og med et sabbatår midt i studierne. Det har været sejt, sjovt og særdeles dyrt for mig. Men jeg er heldig. Jeg har fået en god stilling nede i Bruxelles. Min drøm er gået i opfyldelse. Jeg skal arbejde for kommissionen i et internationalt klima. Og samtidigt skal jeg samarbejde med miljøagenturet, som ligger i København. Jeg får en lille lejlighed stillet til rådighed, når jeg skal være i København, men bolig i Bruxelles skal jeg selv sørge for. Det bliver noget af en udfordring. Lidt skræmmende, men også spændende. Jeg glæder mig til at komme til Bruxelles. Det bliver spændende at leve i en storby, som er et europæisk beslutningscentrum. Eller i det mindste en storby med en kosmopolitisk flair.

Glæder mig

Jeg glæder mig sindssygt meget til at skulle starte på mit job. Om 1,5 måned. Til 1. april. Og nej, det er ikke en tidlig aprilsnar. Jeg skrev under på kontrakten i forgårs, og den er sendt tilbage til kommissionen.
Det går derfor op for mig, at jeg kun har 6 uger til at sige på gensyn til alle mine venner og familie. Jeg skal arrangere en flytning til Belgien. Jeg skal have ordnet betalingerne på mine studielån med banken. Og så skal jeg altså også lige nå at holde lidt ferie. Hvordan kommer jeg i gang med det?

Opmagasinering i Aarhus et sted?

Jeg tænker, at i første omgang, så vil jeg lige se, hvad der findes af møblerede lejligheder i Bruxelles, som jeg kan leje i en kort periode, indtil jeg finder lige den, jeg synes passer lige til mig. Det betyder dog, at jeg skal finde et sted til opmagasinering i Aarhus, hvor jeg bor nu. Jeg kan jo ikke tage mine møbler med mig lige med det samme. Jeg kender jo ingen dernede i Bruxelles. Heldigvis er det ikke så mange møbler, jeg har. Men jeg kunne godt lide at vide, hvad det vil koste mig pr. måned at få dem opmagasineret. Jeg får jo ikke den helt høje løn, selvom den er god. Og jeg skal jo ikke betale skat. Så penge vil jeg da have til, at møblerne opmagasineres, indtil jeg finder en lejlighed. Men som min far siger: ”Det er bedre at kende de fleste fakta på forhånd.”

Lys fremtid

Jeg sidder lige nu i min sofa og tænker over min fremtid. Den ser lys ud. En god karriere starter om 1,5 måned. Og jeg kommer til at savne mine vante omgivelser. Det er der ingen tvivl om. Men jeg har jo altid villet afsted. Ud i verden. Mit mål er at nå til FN i New York. Måske ikke inden for miljøområdet. Men helt sikkert inden for et område, der har med miljø og mennesker at gøre. Måske menneskerettigheder. Lige nu handler det om, at jeg kommer videre i mit 6-ugers program for omlægningen af mig som studerende til karrierekvinde. Og det bliver stort.

Andre artikler