Menu Luk

Jakke til plus-size

Jeg vil gerne have en ny jakke. En vinterjakke. Der er stadig mange måneder til, at det bliver lunt i vejret, så jeg synes godt, at jeg kan købe en ny. Den, jeg har, er slidt og grim. Jeg er faktisk lidt genert over at gå med den i det offentlige rum. Den bliver nedgraderet til havebrug derhjemme, lige så snart jeg har købt en ny. Men det er svært for mig at finde en ny, pæn vinterjakke. Jeg har kigget i mange forskellige butikker med tøj til store kvinder. Jeg har dog svært ved at bestemme mig. Der er mange pæne. Men de er jo ikke som min gamle jakke.

Gamle vaner

Det er det, der er det svære for mig: At skille mig af med den gamle og vænne mig til en ny. Jeg har det lidt, som om at hvis jeg skifter den gamle jakke ud, så skal jeg også skifte hele min garderobe ud: Bukser, bluser, nederdele, skjortebluser og undertøj. Det bliver noget af en udskrivning. Og jeg ved godt, at det er noget pjat. Jeg har meget pænt – og nyt tøj, som jeg går i. Jeg skal bare lige overtale mig selv til at få købt den, jeg synes bedst om.

Gode steder at handle

Her køber jeg:

https://www.storedrenge.dk/

https://www.arkuricurvy.dk/

https://www.arkuri.dk/

I går så jeg på endnu en jakke. Det var i endnu en butik med tøj i store størrelser. Det var sådan en vatteret og quiltet jakke. Dueblå i farven. Faktisk ret flot. Men som sagt, den var stor. Og de havde den ikke på lager i min størrelse. Kvinden, som ekspederede mig, fortalte, at de forventer at få den hjem i min størrelse i næste måned. Det er en ret populær model, og mange har efterspurgt den. Det er lidt et problem. Om en hel måned er der jo udsigt til, at foråret virkeligt er godt på vej, og den jakke, jeg så kan købe til den tid, vil være alt for varm at have på. Hvad så? Skal jeg købe den alligevel og bruge den i få uger og, så gemme den væk til næste vinter? Til den tid er farven sikkert gået af mode. Eller skal jeg vente med at købe en ny jakke til næste efterår? Det ville muligvis være det fornuftigste at gøre.

Måske den gamle er OK?

Måske er det noget pjat, men jeg synes lige pludselig, at min gamle jakke er helt ok. Den kan godt holde i en god måneds tid endnu. Og hvis det er, så kan det være, at den jakke, jeg så kommer på tilbud i løbet af foråret. Jeg tvivler på, at der vil være mange, der køber vinterjakker i marts måned.

Jeg skal lige tænke mig om her. Skal jeg, eller skal jeg ikke være tålmodig og vente med at købe en splinterny jakke til næste efterår og, så koncentrere mig om at købe en pæn jakke, som jeg kan bruge i den her overgangsperiode mellem vinter og forår? Det kunne faktisk godt tænkes, at det er det, jeg skal gøre. Være fornuftig og så eventuelt købe en anden jakke på tilbud. Dem kommer der jo en del af om en måneds tid.

Andre artikler