Menu Luk

Hvad er en griffelkasse?

Som svar på det pudsige spørgsmål: “Hvad er en griffelkasse?”

Tante Ida er sønderjyde, og det er en fornøjelse at have hende på besøg, for hun er sjov og glad, og så har hun altid en overraskelse ”i ærmet.” Sidst hun besøgte os, var i sommerferien, inden hun kom op til os, havde hun ringet til mig for at spørge, om vores seksårige Lise havde fået det tilbehør, hun skulle bruge, når hun nu skulle begynde i skole efter ferien. Jeg fortalte, at Lise havde fået en ergonomisk og billig skoletaske i fødselsdagsgave, men hun havde endnu ikke et penalhus, så hvis tante Ida ville have en overraskelse med til pigen, ville et penalhus gøre lykke.

Skoletasken er fra skoletilbehoer.dk

Som nævnt er tante en sjov kvinde, og hendes udprægede sønderjyske dialekt fascinerer os alle, hver gang hun er hos os, og dette besøg blev bestemt ikke nogen undtagelse. Jeg kunne se på Lise, at hun var spændt på, om tante Ida havde en lille gave med til hende, det har hun nemlig hver gang, hun besøger os, men denne gang  blev spændingen trukket i langdrag, typisk hende. Men endelig – efter kaffen – spurgte hun Lise, om hun måtte se hendes skoletaske, og da hun blev præsenteret for tasken, blev Lise spurgt, om hun også havde fået en griffelkasse. Ingen af os vidste, hvad en griffelkasse er, men vi blev alle belært om, at man ikke kunne komme i skole uden griffelkasse.

Endelig, efter at vi havde diskuteret nødvendigheden af en griffelkasse, hev tante en pakke op fra tasken og pakken indeholdt et rigtig flot penalhus, en griffelkasse!

Senest opdateret 01/02/2020 af Ejnar

Tagged med:
  • hvad er en griffel
  • pudsige spørgsmål

Andre artikler

1 Comment

  1. Sven Helmet

    Hehe… ja, en griffelkasse er et penalhus. Man grifler jo også noget ned på papir, hvis man skriver noget ned. Så det giver jo faktisk god mening. Lidt sjovt at tænke på, at der i vores lille land, kan være så stor forskel på hvad vi kalder de forskellige ting nogle gange.

    Lidt sjovt også at møde de ældre personer i familien og høre efter hvad de nogle gange kalder tingene for. Det er nogle sjove udtryk nogle gange. Desværre er en del af dem jo på vej ud af vores sprog, men udvikling er jo trods alt også godt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.