Menu Luk

Hvad er HDMI kabel?

HDMI står for High Definition Multimedia Interface. HDMI-kablet er blevet den anerkendte internationale standard, når det kommer til video- og lydoverførsel mellem elektroniske apparater, herunder blandt andet computere, bærbare, fladskærme, computerskærme, blueray-afspillere, dvd-afspillere og meget mere.

Det fede ved HDMI kablet er, at det samtidig tillader kommunikation mellem dine forskellige apparater, så du via ét apparat kan styre de andre. Og så er det altså noget smartere at kunne overføre alt i ét kabel fremfor at have den gammeldags fuglerede af kabler til at rode bag ved TV og lydanlæg.

HDMI Kabler
HDMI kabler med stik

Som lovet får du her et link til et stort og godt udvalg i kabler – også HDMI kabler: http://www.skiftselv.dk/kabler-adapter/

Senest opdateret 04/02/2020 af Ejnar

Tagged med:
 • hvordan bruges hdmi kabler
 • skal hdmi bruges

Andre artikler

2 Comments

 1. Niels

  Ja, super fedt kabel. Man kan ofte koble skærme, tv og eksterne enheder sammen på anden vis, men klart at hvis man kan koble det sammen med et HDMI kabel bør man gøre det.
  Ligesom hvis man køber et brugt tv, bør man altid kigge efter om det har HDMI indgang, da man næsten helt sikkert vil komme til at ærgre sig hvis det ikke har.

 2. Henrik

  Når man køber HDMI kabler skal man også have fokus på hvad de skal bruges til, da ikke alle HDMI kabler understøtter alle funktioner.
  Feks er der nogen enheder som bruge HDMI kablet til at overføre ethernet Data, så har man brug for et kabel med ethernet indbygget
  Mange hjemmevideo anlæg bruger også ARC (Audio Return Channel) til at får lyden digitalt fra TV tilbage i Surround forstærkeren
  Se mere her http://www.bergs.dk/hdmi-kabler-mm-312/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *