Menu Luk

Kør selv ferie hvordan

Sidste sommer kom vi – ligesom så mange andre – slet ikke på ferie i udlandet. Vi kom da på ferie her i Danmark. Det var sådan en kør selv ferie, hvor vi overnattede på kroer rundt omkring i Sønderjylland. Det var en dejlig ferie. Men vi har altså et håb om, at vi kan komme afsted til udlandet i år. Det burde være muligt. Selvom det stadig virker lidt usikkert, så er vi her i vores familie allerede i gang med at planlægge en ferie. Vi har tidligere besøgt Italien og besluttede dengang, at det er et land, vi gerne vil lære at kende meget bedre.

Italien på ferie

Og de har sat nogle tanker i gang hos mig: Jeg kunne virkeligt godt lide, at vi selv kørte på ferie. Så jeg vil absolut slå på tromme, for at vi skal på kør selv ferie i Italien, når vi kan komme afsted. Jeg er villige til at tage nogle af de lange, svære stræk på motorvejene ned igennem Tyskland. Tanken om at kunne køre selv og udforske indenfor en større radius end den en cykel eller knallert tilbyder tiltaler mig. Ideen om, at jeg måske kunne køre til Venedig, selvom vi måske skal bo lidt uden for Verona og besøge den by, tiltaler mig. Bilen vil give os en frihed til at kunne udforske meget af Norditalien. Milano, Bologna, Genova, Ferrara, Padova. Kan du høre charmen og livsglæden? Kan du forestille dig arkitekturen? Kommer du i tanke, om noget af det du lærte i historietimerne om venetianernes handelsruter og Marco Polo? Kan du smage pizzaen? (Nej, vi når ikke til Napoli. Det må blive en anden ferie, der fokuserer på det sydlige Italien.) Der er simpelthen så mange ting at se og gøre, at jeg næsten bliver helt svimmel.

Planlægning af rute

Jeg sidder med et kort og forsøger at planlægge en rute, vi kunne følge. Og lave afstikkere fra, hvis vi har lyst til det. Det er jo derfor, vi skal afsted i bil. Synes jeg. Min familie har sådan set ikke noget imod idéen. Børnene synes faktisk, at det lyder som en god idé. De er store nok til at kunne klare mange timer i en bil. Min mand har dog lidt indvendinger imod udgifterne til hoteller. Venedig er jo bestemt ikke en billig by. Det har han ret i. Men jeg har faktisk en idé, som jeg tror, vi kan realisere.

Mobilhome måske?

Hvis vi nu finder en camping i Italien, hvor de har mobilhomes, så kan vi få komforten og friheden billigere end et hotelværelse. Og muligheden for selv at lave vores egen morgenmad. (Jeg hader morgenmad på hoteller.) Jeg så nemlig et sted, at man kan leje en ferielejlighed i Italien. Det er en hytte, som ofte er parkeret på campingpladser. Der er mulighed for at lave mad selv. Og det kan jo også spare lidt penge. Restaurantbesøg til 4 mennesker hver dag kan også blive en rimelig stor udgift. Så adgang til et supermarked og eget køkken kan også sikre, at ferie ikke bliver uoverkommeligt dyr.

Andre artikler