Menu Luk

CE Mærkning

Du kender uden tvivl godt CE mærket – men det er ikke sikkert, du ved, hvad det betyder. Vi har fået spørgsmålet flere gange, så nu tager vi et nærme kig på det kære CE mærke her.

Selve CE mærket ser således ud:

2015-07-16_10-52-47

Nu ved du helt sikkert, hvad vi taler om, ikke? Men hvad betyder det?

CE Mærkning forklaret

Når en producent CE-mærker et produkt, erklærer han på eget ansvar, at produktet er i overensstemmelse med alle lovkrav for CE-mærkning, og han garanterer, at det pågældende produkt må sælges i hele det Europæiske Økonomiske Samarbejdsområde.

Altså er et CE mærke ikke i sig selv et kvalitetsstempel udover det, at fabrikanten garanterer, at produktet overholder gældende lovgivning i Europa.

Hvem kan hjælpe med CE Mærkning og godkendelse?

Lad os tage et konkret eksempel. Du fremstiller en maskine, der skal sælges i EU. Nu skal denne maskine CE mærkes for at kunne sælges frit i det europæiske fællesskab, og til det formål skal der være styr på forskellige standarder og godkendelser. Det er den slags, et rådgivende ingeniørfirma kan hjælpe med – og for eksempel firmaet Process Enginering A/S har en omfattende viden om netop CE Mærkning (eksternt link)

Selve processen frem til at kunne CE mærke et produkt kan synes ganske overskuelig, men det er faktisk ikke så slemt, som det ser ud til – når altså der er fagfolk med erfaring til at hjælpe. Et firma som Proeng A/S bidrager med en afgrænsning og strømlining af processen, så en maskines CE godkendelse og mærkning kan ske så smertefrit som muligt.

Hvis du har yderligere oplysninger at bidrage med til CE mærkning, er du meget velkommen til at dele dem i en kommentar.

 

Tagged med:
  • Hvad betyder CE Mærke
  • hvad betyder ce mærkning

Andre artikler