Menu Luk

FAQ om narkotests

Hvornår er en narkotest nødvendig?

Der kan være flere grunde til en narkotest. Det kan være i forbindelse med en ansættelse, efter et trafikuheld, et krav fra en skole, fra forældre osv.

Hvor længe kan en narkotest holde sig?

De fleste narkotest har et ”hyldeliv” på mellem 12 – 18 måneder fra fremstillingsdato. Kig altid efter, om dit kit er indenfor holdbarhed.

Hvor længe kan stoffer spores i urinen?

En tommelfingerregel er 2-3 dage for de fleste stoffer. Det tager typisk et par timer fra indtagelse, før stofferne kan spores i urinen.

Hvor nøjagtig er narkotest af urin?

Hvis du bruger en test i henhold til vejledningen, er tests op til 98 % nøjagtige.

Er det muligt at teste positivt, når du har været udsat for passiv rygning af hash?

Det er det ikke! Koncentrationen i urinen skal være på et højere niveau end passiv rygning kan give. Et positivt resultat er kun muligt ved inhalering. Du kan se mere om hash test her: http://www.narkotikatest.dk/shop/hash-test-4c1.html

Kan fx vitaminer, aspiriner, koffein og penicillin påvirke resultatet?

Nej, resultatet er ikke påvirket af disse. Der er dog nogle medicintyper, der kan påvirke en narkotest. Fx kodimagnyl kan give et positivt resultat på nogle tests. Dette kaldes krydsreaktion. Tal med din doktor, om du eller dit barn kan være påvirket af dette, såfremt du skal tage en narkotest.

Hvordan tester man for alkohol?

Når man skal teste for alkohol, sker dette typisk ved en blodprøve. Der er også testere, der måler alkohol ved din udånding. Typisk, når der detekteres alkohol ved en udåndingstest, (også kalde et alkometer) sendes du til en blodprøve ved en læge for at måle det eksakte indhold af alkohol.

Du kan købe en del forskellige narkotests online. Der er sikre og godkendte test at få på flere forskellig sites. Skulle det ske, at dit barn eller et familiemedlem testes positivt, er der heldigvis en del gode behandlingstilbud. Du kan finde mange online, men tal endelig også med din læge om de samarbejder med nogen eller kan anbefale nogen.

Andre artikler