Menu Luk

Hvem har Rationel vinduer på Sjælland?

Vi ejer et gammelt hus. Vi er glade for det. Vi passer godt på det. Men igennem de snart 30 år vi har ejet huset i, har vi også lavet nogle store fejl i det. Dem er vi begyndt at rette op på. Huset blev bygget tilbage engang i løbet af 60‐erne. Det er sådan et parcelhus med æble og pæretræer i haven. Engang var der også et gyngestativ. Vi har for en del år siden fået sat nye vinduer i hele den sydvendte facade – og til dels også den vestvendte. Der blev sat nogle store skydedøre i stuen, så der kunne komme mere lys ind, og adgangen til den sydvendte terrasse kunne blive nemmere.

Skydedøre med store ruder

Dengang var det moderne med store skydedøre med store ruder i. Jeg kan huske, at vi kørte rundt til mange forskellige forhandlere af vinduer for lige præcist at finde de døre. Vi kørte specifikt efter Rationel vinduer på Sjælland, fordi vi havde set, at de havde den bedste model. Vi har været rigtig glade for løsningen med de store skydedøre. Men nu er det sådan, at de faktisk er ret tunge og ikke glider så nemt på skinnerne længere. Måske har det noget at gøre med, at træværket har slået sig lidt. Måske er de blevet lidt skæve med tiden. Jeg ved det ikke. Men det er et faktum, at jeg næsten ikke kan få den ene skydedør åbnet, når jeg er alene hjemme. Og det skal vi have gjort noget ved. Det går ikke. Så enten bliver det til, at vi må sætte nye skydedøre med store vinduer i, eller også må vi finde på en anden løsning.

Orker ikke at jagte igen

Og her er det, så mit problem er. Jeg har ikke lyst til at farte rundt efter Rationel vinduer på hele Sjælland en gang til. Den model, som vi satte i vores sydvendte stue, produceres ikke længere, og jeg tvivler på, at der findes en forhandler, der har et par af den model stående på sit lager. Derfor må vi finde en anden løsning. Om det bliver en løsning fra Velfac eller Rationel igen, kan jeg ikke sige. Jeg ved bare, at jeg holder meget af de store vinduer, der næsten når fra gulvet til loftet. Og så holder jeg af, at jeg har nem adgang til terrassen. Så kriterierne for nye vinduer i den sektion i huset er: Store ruder. Nem adgang til terrasse. Og så er der nu tilføjet et 3. kriterie: Jo mere miljøvenlige vinduerne er – jo bedre.

Forhandlere med montering

Og jeg besøger gerne andre forhandlere. Så længe mine to krav bliver opfyldt. På den ene eller anden måde. OG kan vi finde miljøvenlige vinduer, der passer, så vil det være super. Når jeg siger miljøvenlige, så tænker jeg især på hvordan vinduerne er blevet produceret, og hvad de er lavet af. Kan de medvirke til, at vores varmeregning bliver lidt mindre, vil det også være meget fint. I første omgang skal vi bare finde de rigtige vinduer. Måske en kombination af store vinduer og en skydedør? Vi endte med at handle med https://skift-vinduer.dk/ – og de kan klart anbefales!

Andre artikler